ГоловнаПолітика

Технократи з уряду зажадали змін

Усіх вже дістало, заявили підписанти звернення

Технократи з уряду зажадали змін
Архив

Кілька чиновників з органів виконавчої влади оприлюднили відкриту заяву з вимогою змін у роботі уряду.

Звернення підписали Юрій Вітренко, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України"; Андрій Герус, колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг; Олексій Гончарук, радник міністра екології та природних ресурсів, голова Better Regulation Delivery Office; Юрій Гусєв, екс-заступник міністра оборони; Юлія Клименко, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - керівник апарату; Світлана Коломієць, заступник міністра екології та природних ресурсів - керівник апарату; Наталія Микольська, заступник міністра економічного розвитку і торговий представник України; Максим Нефьодов, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі; Володимир Омелян, заступник міністра інфраструктури - керівник апарату; Володимир Шульмейстер, колишній перший заступник міністра інфраструктури.

"Ми - професіонали, які прийшли з різних сфер, часто відмовившись від високих зарплат і спілкування з родиною. Ми прийшли, бо розуміли: якщо не ми, то хто? І якщо не зараз, то коли? Останнім часом багато хто з нас подали у відставку, тому що не бачили можливості далі робити реформи. Але навіть ті, хто наразі залишаються «лупати сю скалу», солідарні з ними в необхідності публічно заявити про системну кризу і критично важливі кроки для її подолання", - йдеться в заяві.

"Усіх вже ДІСТАЛО, що через відсутність чіткого мандату від політичних сил багато реформ, для здійснення яких потрібно 3-6 місяців і на які чекають люди, не дають завершити протягом року, а іноді навіть і почати; ми маємо корупцію на всіх рівнях, безкарність і лицемірство все ще є нормальним явищем, нема технократичного уряду по духу і принципам, неможливо залучати достатню кількість некорумпованих професіоналів до роботи на державній службі", - продовжують підписанти документа.

"Якщо ми не протиставимо себе старій системі, ми будемо почуватися ширмою для корупції. Ми не маємо наміру займатися політикою, ми хочемо і далі працювати у своїх сферах. І ми можемо побудувати Нову Україну, якщо нас підтримати у здійсненні реформ", - впевнені колишні і нинішні чиновники.

На їхню думку, зміни мусять розпочатися з президента як глави держави і прем'єр-міністра як голови уряду, які одночасно є лідерами найбільших парламентських фракцій.

"Принцип «друзям - все, ворогам - закон» має залишитися в минулому! Тоді цей технократичний уряд зможе змінити життя українців на краще!" - резюмували підписанти звернення.

Нагадаємо, публічна заява міністра економіки Айвараса Абромавичуса про втручання в роботу міністерства з боку близького до Петра Порошенка нардепа Ігоря Кононенка спровокувала масштабну дискусію про подальше функціонування Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram