ГоловнаПолітика

Два заступники Абромавичуса подали у відставку (оновлено)

"Це не втеча з поля бою, тому що ніякого бою ніколи не було".

Два заступники Абромавичуса подали у відставку (оновлено)
Юлия Клименко
Фото: facebook.com/Klymenko.me

Заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко подала у відставку слідом за своїм начальником Айварасом Абромавичусом. Про це вона повідомила через фейсбук.

"Так, я йду у відставку разом з міністром. Я повністю підтримую і поділяю кожне слово міністра не тому, що я заступник міністра, а тому що я відповідальний громадянин і патріот України. Це не втеча з поля бою, тому що ніякого бою ніколи не було, а була його постійна імітація, в яку нас свідомо втягували", - заявила Клименко.

Вона заявила, що, незважаючи на відставку керівництва, Мінекономіки запустило цілу низку реформ, яких уже не зупинити - реформу адмінпослуг, дерегуляцію, реформу держконтролю і нагляду, різні програми підтримки малого та середнього бізнесу.

Клименко працює в Мінекономіки з весни 2015 року. До призначення вона обіймала посаду гендиректора девелоперської компанії Cantik Enterprises. Має ступінь MBA.

Оновлення. Через кілька годин після Клименко про свою відставку оголосив ще один заступник Абромавичуса - Максим Нефьодов, який є головним лобістом електронної системи держзакупівель ProZorro.

"Сьогодні я прийняв важке рішення разом із міністром залишити посаду держслужбовця у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Ми багато чого домоглися, планів у нас ще більше, але ми бачимо перешкоди, які не дозволяють реалізувати задумане. Я не політик, а менеджер, я в посаді доти, поки там можу приносити більшу користь країні, ніж не в посаді. Цей час минув", - написав він у фейсбуці.

Заступник міністра також підкреслив, що не вважає свою відставку втечею.

"Я готовий працювати на державу, готовий також приносити користь в іншій якості, як волонтер та активіст, радник або експерт. Але зараз далі працювати так - це "смерть від тисячі порізів". Мало користі, багато спалених сил, які можна використовувати для реформ значно корисніше", - заявив Нефьодов.

Нагадаємо, що Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе МЕРТ. Кононенко назвав звинувачення міністра на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram