ГоловнаПолітика

Яценюк назвав відставку Абромавичуса "втечею з поля бою"

Прем'єр вважає, що недруги міністра зараз аплодують такому рішенню.

Яценюк назвав відставку Абромавичуса "втечею з поля бою"
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розцінює відставку міністра економіки Айвараса Абромавичуса як "втечу з поля бою". Про це він сказав на засіданні уряду в середу, не називаючи, втім, жодних імен.

"Я ціную позицію всіх тих хлопців, які під політичним тиском були змушені написати заяву про відставку. Але я впевнений, що ми пройшли занадто багато, і в цій ситуації відставка - це втікати з поля бою, а потрібно далі боротися. Тому що ті сили, які хочуть, щоб усе повернулося, як раніше було - тихо під столом ділити держкомпанії, призначати нових лояльних міністрів, - вони тільки аплодують цьому", - заявив він.

Прем'єр додав, що його фракція в парламенті буде розглядати всі наявні заяви про відставку (а це також міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр інформації Юрій Стець і міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі) окремо. Рішення будуть приймати відповідно до того, як працював кожен міністр.

"Моя позиція така: ми далі будемо боротися і працювати. Якщо когось це не влаштовує з тих фракцій, які присутні в парламенті, вони мають конституційне право поставити резолюцію недовіри уряду, знайти більшість і взяти на себе всю повноту відповідальності. Може, вони мають інші програми, кращі підходи і людей. А може, це елементарна боротьба за владу і потоки", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Абромавичус подав у відставку через втручання в роботу Мінекономрозвитку Ігоря Кононенка, одного з найближчих соратників президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram