ГоловнаЕкономікаФінанси

Московська біржа продала українську біржу ПФТС

Росіяни продали всі 50,02% акцій, які перебували в їхній власності.

Московська біржа продала українську біржу ПФТС

Московська біржа завершила операцію з продажу української біржі ПФТС.

Про це повідомила в п'ятницю прес-служба російської компанії.

"Московська біржа закрила операцію з продажу 50,02% акцій ПАТ "Фондова біржа ПФТС". Таким чином, Московська біржа повністю вийшла з капіталу ПФТС", - сказано в заяві. Покупця в ній вказано, але раніше про покупку акцій ПФТС заявляла київська фондова компанія "Фаворит".

Також МБ підтвердила, що продала майже 20% ПАТ "Українська біржа" інвесткомпанії Dragon Capital і перебуває в завершальній стадії переговорів із продажу 23,09% акцій "Української біржі", що залишилися. Їх викупить Teta Partners, пов'язана з українською групою компаній "Універ".

Московська біржа виходить із капіталу українських торгових майданчиків у зв'язку з новою редакцією закону "Про ліцензування видів господарської діяльності", згідно з яким фондова компанія може втратити ліцензію, якщо її контролює резидент країни, яка здійснює збройну агресію проти України.

У листопаді Нацкомісія скористалася цим пунктом і забрала ліцензії у ПФТС і "Української біржі". 26 січня, втім, обидві компанії через апеляційну інстанцію повернули дозвіл на роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram