ГоловнаЕкономікаДержава

Пивоварський визнав феноменальним експеримент з ремонту доріг за рахунок митниць

Ініціатор експерименту Михайло Саакашвілі наразі не отримав нічого

Пивоварський визнав феноменальним експеримент з ремонту доріг за рахунок митниць
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський назвав феноменальними результати експерименту на митницях, згідно з яким частина їхніх доходів ідуть на ремонт доріг.

Про це він повідомив у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

Експеримент стартував 1 вересня 2015 року та триватиме до 1 січня 2017 року. Митниці Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей мусять направляти половину понадпланових надходжень на будівництво доріг на території цих регіонів.

Пивоварський повідомив про результати експерименту в кожній з областей за період з 1 вересня по 30 грудня.

Обласний бюджет Львівської області отримав майже 291 млн гривень. 177 млн гривень пішло на ремонт дороги від Львова до кордону з Волинською областю, крім міста Радехів. Ця дорога не ремонтувалася 35 років, підкреслив міністр.

На ремонт дороги Сколе-Славське пішло ще 74 млн гривень.

"Якщо хтось із вас лижник, ви можете тепер поїхати у Славське і побачити, що ви доїдете туди якісною дорогою. Ми розкриваємо потенціал регіону", - зазначив Пивоварський.

Ще 37 млн гривень пішло на ремонт ділянки на дорозі Київ-Чоп (відрізок між 690 і 546 км).

Чернівецька область від експерименту отримала майже 130 млн гривень, використано 27 млн гривень, частково на дорогу Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига. Майже 104 млн гривень залишаються на рахунках ОДА. Міністр попросив з березня почати використовувати ці гроші.

Волинська область отримала 94 млн гривень. 300 тис. гривень пішли на проектування дороги Львів-Радехів-Луцьк, з березня почнеться ремонт дороги від межі зі Львівською областю у напрямку Луцька. Завершити ремонт цієї ділянки планується до середини 2017 року.

"Таким чином, завдяки цьому експерименту повністю буде відновлено напрямок Львів-Луцьк через Радехів, що дозволить економити водіям великі гроші, тому що альтернативний шлях майже на 90 км довший - через Рівне", - сказав Пивоварський.

Одеська область, губернатор якої Михайло Саакашвілі був ініціатором експерименту, не отримала нічого - місцева митниця у вересні-грудні не перевиконувала план.

Утім, у січні ситуація змінилася. Кілька днів тому Саакашвілі повідомив, що Одеська митниця в січні перевиконала план на 123,8 млн грн. Половина з цієї суми піде на будівництво доріг Одеської області.

Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram