ГоловнаПолітика

Підсудність справи "діамантових" прокурорів визначить Вищий спецсуд

В обвинувальному висновку прокуратури знайшли помилку

Підсудність справи "діамантових" прокурорів визначить Вищий спецсуд
Александр Корниец
Фото: Центр Протидії Корупції

Підсудність розгляду справи так званих "діамантових" прокурорів - колишніх заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна визначить Вищий спеціалізований суд, оскільки в обвинувальному висновку, що його надала прокуратура, є помилка в назві вулиці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Колегія суддів Апеляційного суду Києва сьогодні розглянула подання голови Печерського райсуду щодо визначення підсудності цієї справи. У поданні зазначено, що Печерський райсуд не може розглядати цю справу, оскільки неможливо визначити склад суддів для його розгляду.

Відзначається, що в обвинувальному висновку прокуратури "міститься механічна помилка" - місцем скоєння злочину вказана вул. Фізкультурна замість вул. Фізкультури.

Думки захисту з приводу підсудності розгляду справи розділилися: частина адвокатів визнала за необхідне розглядати цю справу в Голосіївському райсуді, оскільки вулиця Фізкультури територіально належить до цього району, частина - висловилася за необхідність передати матеріали до Вищого спецсуду.

"Суд визначив подання голови Печерського районного суду задовольнити... Звернутися до Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних і цивільних справ щодо вирішення питання про направлення судового провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції апеляційних судів", - сказано в рішенні Апеляційного суду.

Нагадаємо, 6 липня в будівлі головного слідчого управління ГПУ затримали першого заступника голови СУ ГПУ Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів, коштовності та цінні папери.

У Шапакіна було знайдено $130 тис. у кабінеті; $30 тис. і €22 тис. у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. Під час обшуку в Корнійця також було знайдено 35 пакетів із діамантами загальною кількістю 65 каменів.

9 липня Шапакін вийшов під заставу в розмірі 3,2 млн гривень. Корнієць таку суму зібрати не зміг і залишився під вартою. Підприємець Валерій Гібаленко, якого підозрюють у передачі хабара прокурорам, також вийшов під заставу в розмірі 3,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram