ГоловнаПолітика

Внесення змін у Конституцію перетворить окупацію на громадянську війну, - Стецьків

Мінські угоди нечинні, впевнений політик.

Внесення змін у Конституцію перетворить окупацію на громадянську війну, - Стецьків
Фото: zarvanytsya.org.ua

Україна не повинна вносити зміни в Конституцію в частині надання "особливого статусу" окупованому Донбасу, оскільки ці зміни продиктовані президентом РФ Володимиром Путіним і є частиною його плану повної дестабілізації ситуації в Україні.

Таку думку висловив депутат п'яти скликань Тарас Стецьків у своєму тексті, опублікованому на LB.ua.

"Насправді зміни у Конституцію, які повинна закріпити "особливий статус" частини Донбасу, є лише елементом плану Путіна, який поставив за мету фрагментувати, дезінтегрувати і підпорядкувати собі Українську державу", - сказано в матеріалі.

Мінські угоди не мають статусу міжнародного правового документа і не трактують Україну як суб'єкта міжнародного права. З цього погляду вони нікчемні, тому не мають жодної юридичної чинності і зобов'язань, які взяла там на себе українська сторона, зокрема зобов'язання змінити свою Конституцію", - додав також Стецьків.

На його думку, всі умови, які Путін висуває в рамках Мінських угод, спрямовані на те, щоб окупацію Донбасу перетворити на внутрішнє громадянське протистояння на всій території України.

Тарас Стецьків наполягає на тому, що парламент повинен знайти в собі політичну волю відхилити законопроект про внесення змін до Конституції, які суперечать національним інтересам.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Адміністрація президента вирішила пригальмувати процес внесення змін до Конституції. Зокрема щоб не втрачати козир у переговорах із Росією. У зв'язку з цим народні депутати скерували подання до Конституційного Суду, щоб їм роз'яснили поняття "наступна сесія ВР", яке раніше не викликало жодних суперечок. Подання оприлюднили на сайті КС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram