ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІД улаштувала серію вибухів у курдському районі Сирії: до 60 жертв

У результаті терактів постраждали лікарня, ринок і житлові будинки.

ІД улаштувала серію вибухів у курдському районі Сирії: до 60 жертв
Архив
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) узяло на себе відповідальність за три вибухи в курдському місті Тель-Тамер на північному сході Сирії.

Про це розповів агентству Рейтер член курдських Загонів народної самооборони (YPG) Редур Селіл.

За даними агентства, у результаті терактів постраждали лікарня, ринок і житлові будинки.

"У місті великі руйнування, число загиблих - від 50 до 60, усі цивільні", - повідомив співрозмовник агентства. Лояльне ІД новинне агентство Amaq повідомило, що смертники ісламістського угруповання завдали ударів по базах курдів у місті.

За даними правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), серед жертв були не тільки цивільні, а й члени курдської спецслужби "Асаїш", яка забезпечує безпеку на контрольованій ними території.

Курди борються з ІД на території Сирії й Іраку за авіапідтримки міжнародної коаліції із 65 країн на чолі зі США. Вона з серпня 2014 року проводить бомбардування території Іраку, а з вересня 2014 року - Сирії. Приводом для початку операції стало небезпечне становище іракських курдів, яких ісламісти вибили з міста Синджар. 13 листопада Синджар звільнили. Конфлікт у Сирії між прихильниками і супротивниками президента Башара Асада триває з березня 2011 року. Жертвами війни, за оцінками правозахисників, стали понад 230 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram