ГоловнаПолітика

Шахов звинуватив голову Сєвєродонецької МВК у порушенні закону про місцеві вибори

Голову виборчкому підозрюють у симпатії до Опозиційного блоку.

Шахов звинуватив голову Сєвєродонецької МВК у порушенні закону про місцеві вибори
Фото: rbc.ua

22 листопада голова Сєвєродонецької міської виборчої комісії Олександр Урядов, незважаючи на рішення членів Сєвєродонецької МВК, скерував апеляційну скаргу до Донецького апеляційного адміністративного суду (м. Краматорськ), домагаючись позбавлення депутатського мандата Сергія Шахова, обраного в Сєвєродонецьку міську раду від партії "Наш край" на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року.

Про це заявив Сергій Шахов на своїй сторінці у Facebook, повідомляє РБК-Україна.

"Це грубе, протиправне порушення Закону України "Про місцеві вибори" з боку Урядова. Таку скаргу, за законом, МВК має право відправляти тільки в разі колегіального рішення членів комісії, а не особисто, як він це зробив. Тим паче, що напередодні було засідання членів комісії, які визнали рішення Луганського окружного адміністративного суду законним щодо мене і прийняли рішення не подавати апеляцію", - відреагував на ситуацію Сергій Шахов.

За словами політика, Олександр Урядов представляє інтереси ВО "Батьківщина" в комісії, але своїми рішеннями неодноразово підтримував і підтримує позицію Опозиційного блоку, а не демократичних сил у Сєвєродонецьку.

"У п'ятницю під час ефіру в Савіка Шустера я публічно звернувся до присутнього там Сергія Соболєва, щоб керівництво "Батьківщини" посилило контроль за своїми представниками на місцях і розібралося в цій ситуації. Хотілося б вірити, що найближчим часом у "Батьківщині" та в інших партіях проведуть чистку у лавах від провокаторів і антиукраїнськи налаштованих членів", - говорить Сергій Шахов.

Нагадаємо, 20 листопада Луганський окружний адміністративний суд (м. Сєвєродонецьк) визнав дії Сєвєродонецької МВК незаконними і зобов'язав зареєструвати депутатом міської ради Сєвєродонецька Сергія Шахова (політична партія "Наш край").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram