ГоловнаПолітика

"Самопоміч" спробувала виправдатися за провал поправки про недискримінацію

Партія погралася в конспірологію

"Самопоміч" спробувала виправдатися за провал поправки про недискримінацію
Фото: Макс Требухов

Партія "Самопоміч" через добу після розгляду в залі Верховної Ради антидискримінаційної поправки виступила з заявою, у якій спробувала виправдатися за провал цієї норми.

Поправка до КЗпП про недискримінацію ЛГБТ ставилася на голосування двічі. Уперше "Самопоміч" дала 5 голосів "за", вдруге - 8. Загалом у фракції 26 депутатів, тобто голосували "за" менш ніж третина від кількісного складу. У інших фракцій коаліції цей показник - 68-75%.

Перший аргумент, за допомогою якого "Самопоміч" намагається виправдатися, зводиться до процедурних порушень.

"Так звану "антидискримінаційну поправку" внесли всупереч регламенту і всупереч здоровому глузду, адже це зміни до старого радянського кодексу, який найближчим часом втратить свою чинність. Парламент вже проголосував у першому читанні нову редакцію Трудового кодексу, і ми робимо зараз все, щоб до другого читання цей документ був досконалим, і головне - консолідував суспільство, а не роз'єднував", - сказано в повідомленні.

При цьому партія не пояснює, по-перше, чому частина її депутатів голосували "за", незважаючи на процедурні порушення, і по-друге, чому вона так впевнена, що Трудовий кодекс ухвалять найближчим часом. Наприклад, парламент кілька років тому вже ухвалював новий Трудовий кодекс у першому читанні.

Другий аргумент, до якого вдається "Самопоміч", - нібито те, що антидискримінаційна поправка "була саме тією "димовою шашкою", яка мала відвернути увагу від більш важливих питань".

Яким чином вимога Євросоюзу перетворилася на "димову шашку", не пояснюється. При цьому наголошується, що Єврокомісія відтермінувала рішення щодо прогресу України на шляху до безвізового режиму.

Партія запевняє, що не підтримує ні вікову, ні національну, ні статеву, ні сексуальну дискримінацію.

Однак "Самопоміч" вважає, що неухвалення антидискримінаційної поправки - не найважливіша перешкода на шляху до безвізового режиму.

"Навіщо вкидається в медійний простір повідомлення про те, що нібито через " Самопоміч" тепер у нас не буде безвізового режиму. Це абсурд! Адже існує великий перелік проблем, через які питання безвізового режиму не вирішується позитивно і швидко. Перша - це відсутність справжньої боротьби з корупцією. Звернули увагу, що вже кілька днів ніхто не обурюється питанням антикорупційної боротьби?" - погралася в конспірологію партія.

Завершила свою заяву "Самопоміч" твердженням, що проти неї "ведуть жорстку боротьбу".

"З нашого боку ми не відступили від наших принципів, від проєвропейського вибору. Але ми повинні розуміти, що ведеться жорстка боротьба проти нас, тих, хто послідовно виступає з критикою неякісної роботи парламенту, уряду та президента", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за партію "Самопоміч" на парламентських виборах у 2014 році проголосував 1 млн 729 тис. 271 виборець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram