ГоловнаПолітика

Проти Корбана порушено нову справу

Генпрокуратура не розголошує подробиць.

Проти Корбана порушено нову справу
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура порушила нову справу проти лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана, у зв'язку з чим його сьогодні вранці відвезли із суду в Чернігові і доправили до Києва. Що це за справа, поки що не повідомляють, заявив на брифінгу в ГПУ начальник Управління з розслідування особливо важливих справ Степан Божило.

"У зв'язку з проведенням процесуальних дій я не можу повідомити цю інформацію", - сказав прокурор.

Зі свого боку прокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що адвокати вчора користувалися своїми правами для затягування судового процесу, а сьогодні ГПУ користується своїми правами.

"Пана Корбана не викрали, він перебуває у правоохоронців в надійних умовах. Учора вся Україна могла спостерігати, як віртуозно адвокати пана Корбана намагалися затягувати судовий процес. Вони використовували права, надані їм кримінально-процесуальним законодавством. Ніхто на них не тиснув, суд проходив у прямому ефірі. Усе було нормально, але наша сторона також має свої процесуальні права, які ми також використали", - сказав Куценко.

Нагадаємо, що оскільки сьогодні вранці термін затримання Корбана минув, його мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова. Однак Корбана забрали із суду і відправили в Київ. У Службі безпеки повідомили, що політика повезли в столицю на вимогу слідчого.

Корбана затримали в суботу, 31 жовтня. Його підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, розкраданні коштів в особливо великих розмірах, викраденні людей і викраденні автомобіля.

Другому затриманому разом із Корбаном - помічникові нардепа Бориса Філатова Михайлу Кошлякову - вже обрано запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без можливості виходу під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram