ГоловнаПолітика

Корбана забрали із залу суду в Чернігові (оновлено)

У СБУ повідомили, що політика повезли до слідчого

Правоохоронці забрали кандидата в мери Києва Геннадія Корбана з будівлі Новозаводського суду в Чернігові.

Після відкриття засідання суддя Світлана Ченцова оголосила перерву, оскільки захист обвинуваченого заявив про відвід судді. Після цього правоохоронці вивели Корбана з будівлі суду, посадили в синій мікроавтобус Volkswagen і повезли геть.

За словами депутата Верховної Ради Андрія Денисенка (позафракційний), адвокати Корбана не знають, куди відвезли їхнього підзахисного. Також Денисенко назвав подію викраденням.

Адвокати Корбана повідомили журналістів, що складають заяву про кримінальне правопорушення.

Державне обвинувачення відмовляється коментувати ситуацію.

Зазначимо, що сьогодні о 8:00 минув термін затримання Корбана. Відповідно до закону, тепер його повинні або відпустити, або суд має обрати йому інший запобіжний захід.

Оновлення на 10:40. У Службі безпеки повідомили, що Корбана повезли до слідчого.

"Слідчий ГПУ ухвалив процесуальне рішення про його (Корбана, - ред.) затримання й доручив СБУ доправити його на місце проведення слідчих дій", - розповіла речник СБУ Олена Гітлянська. За подробицями вона порадила звернутися в Генпрокуратуру.

Нагадаємо, Корбана затримали в суботу, 31 жовтня. Його підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, розкраданні коштів в особливо великих розмірах, викраденні людей і викраденні автомобіля

. Генпрокуратура має намір просити суд заарештувати Корбана. Другому затриманому разом із Корбаном - помічникові нардепа Бориса Філатова Михайлу Кошляку - вже обрали запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без можливості виходу під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram