ГоловнаПолітика

У Маріуполі не працюють виборчкоми (оновлено)

У БПП заявили, що вибори зірвані

У Маріуполі не працюють виборчкоми (оновлено)
На одном из участков в Мариуполе
Фото: www.0629.com.ua

У Маріуполі станом на 8.00 не відкрилася жодна дільниця для голосування на місцевих виборах.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав народний депутат від БПП Єгор Фірсов.

"Маріуполь, 8 ранку: жодна дільнична комісія не розпочала роботу - вибори остаточно зірвані!" - написав він.

Як повідомляє телеканал 112, біля виборчих дільниць зібралися люди, яких здивувало можливе скасування виборів.

Водночас на сайті "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" з'явилася заява про те, що за формальними ознаками вибори в Маріуполі зірвані. Політичну відповідальність за це, на думку партії, несе "Опозиційний блок".

"Бюлетені друкували на підприємстві, яке де-факто належить компанії СКМ, власником якої є Ренат Ахметов. Очевидний конфлікт інтересів викликав зрозумілу недовіру з боку інших політичних сил, які брали участь у виборчому процесі. Саме представники “Опозиційного блоку” проігнорували ініціативу партії “БПП “Солідарність” виготовити під належним контролем нові бюлетені і забезпечити проведення виборів", - йдеться в заяві.

Оновлення. Як повідомляє з місця кореспондент LB.ua, дільниці відкриті, там перебувають члени комісій, але голосування не відбувається через відсутність бюлетенів. Вночі до відкриття члени комісій складали протоколи про те, що їх не привезли і що через це неможливо провести вибори.

Фото: Макс Левін

Виборча комісія на одній з дільниць Маріуполя
Фото: www.0629.com.ua
Виборча комісія на одній з дільниць Маріуполя

Виборці приходять до дільниць і, дізнавшись, що голосування не відбудеться, реагують негативно.

Тим часом, у друкарні "Приазовский рабочий" зібралися деякі члени територіальної виборчої комісії, спостерігачі, журналісти. З приміщення лунають пісні.

Нагадаємо, територіальна виборча комісія Маріуполя звернулася до Центральної виборчої комісії з проханням перенести вибори в місті на 15 листопада, коли у великих містах проходитиме другий тур виборів мерів.

Перед цим члени комісії прийняли рішення, що не можуть прийняти бюлетені з друкарні "Приазовский рабочий" через виявлені там порушення. Під відповідним актом підписалися всі 14 осіб.

При цьому напередодні виборів Центральна виборча комісія не прийняла рішення з приводу перенесення або скасування виборів у Маріуполі. Як повідомив у коментарі LB.ua заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, на останньому засіданні комісії було озвучено звернення територіальної виборчої комісії з проханням перенести вибори на 15 листопада. ЦВК, у свою чергу, прийняла рішення наділити повноваженнями главу виборчої комісії звертатися до президента, до прокуратури та МВС з приводу можливого перешкоджання здійсненню виборчого права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram