ГоловнаПолітика

Електронні закупівлі за три місяці заощадили Міноборони 64 млн гривень

Система ProZorro доводить свою ефективність

Електронні закупівлі за три місяці заощадили Міноборони 64 млн гривень
Фото: www.dyvys.in

Перехід на систему електронних закупівель ProZorro дозволив Міністерству оборони заощадити за три місяці понад 64 млн гривень. Про це повідомив на прес-конференції у четвер глава проектного офісу реформ МО Андрій Загороднюк.

З червня 2015 року відомство провело через ProZorro 69 тендерів на 373,7 млн гривень. Наразі на стадії проведення знаходиться ще 118 тендерів на суму 737,7 млн гривень, 104 тендери на суму 333,6 млн гривень - на стадії кваліфікації.

"Один із показників, на який ми звертаємо увагу, - кількість пропозицій на оголошення. У середньому це 2,5. Щодо МОУ - це 4,38, тобто удвічі краща ситуація. І цей показник зростає завдяки активній роботі з постачальниками", - розповів у свою чергу Андрій Кучеренко, координатор проекту ProZorro, ідеолог проекту "Електронні закупівлі".

Проект "Електронні закупівлі" стартував 25 січня 2015 року. У лютому відбулися перші тестові процедури і робота з виробниками. 31 березня Уряд надав розпорядження про початок експерименту. 18 червня у Мін'юсті зареєстрували наказ Міністерства оборони про використання електронних торгів, і вже 27 червня він набрав чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram