ГоловнаПолітика

Україна зніме санкції з журналістів "Бі-бі-сі", El Pais і Die Zeit (оновлено)

Порошенко вимагає від РНБО переглянути своє рішення.

Україна зніме санкції з журналістів "Бі-бі-сі", El Pais і Die Zeit (оновлено)
Фото: yes-ukraine.org

Україна зніме санкції з журналістів "Бі-бі-сі", заявив Президент України Петро Порошенко новому послу Великобританії Джудіт Гоф.

"Свобода преси для мене - абсолютна цінність", - цитує Президента його прес-секретар Святослав Цеголко.

Прес-служба Ради нацбезпеки і оборони у свою чергу повідомила, що, враховуючи важливість відносин з Євросоюзом, санкції знімуть не тільки з журналістів "Бі-бі-сі" Антона Чичерова, Емми Веллс і Стіва Росенберга, але також і з представників El Pais Састре Мануеля Анхеля, Родрігеса Антоніо Хосе Памплієга і Die Zeit Міхаеля Рутцена.

Знімати санкції з інших журналістів РНБО не планує, оскільки вважає, що вони допомагали терористичним проявам на території України, займалися дезінформацією або незаконно перетинали кордон України. Зокрема, як приклад, згадується журналіст іспанської газети La Razon Сесар Відаль, який говорив, що "... Ця штучна нація, яка зветься Україною, використовується як зброя для погроз Кремлю".

Нагадаємо, під санкції потрапили журналісти "Бі-Бі-Сі" Стів Росенберг, Емма Веллс і Антон Чичеров. Загалом у списку санкцій опинилися близько 10 кореспондентів Die Zeit, BBC world news, El Pais і відомих незалежних репортерів з Європи.

Усі вони потрапили на підконтрольну терористам територію в обхід українського законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram