ГоловнаПолітика

Саакашвілі домігся від Яценюка обіцянки не дискримінувати Одеську митницю

Одеський губернатор здобув чергову перемогу.

Саакашвілі домігся від Яценюка обіцянки не дискримінувати Одеську митницю
Фото: rian.com.ua

Голова Одеської області Михайло Саакашвілі назвав перемогою обіцянку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка зрівняти індикативні показники на всіх митницях.

Учора Яценюк заявив, що Державна фіскальна служба встановить єдиний стандарт розмитнення товарів: "Митниця залишається корумпованою. І причина цього - кожна область самостійно визначає, на яких умовах розмитнювати той чи інший товар. Наступного тижня Державна фіскальна служба введе один-єдиний стандарт і ціну розмитнення товарів в усій Україні".

Саакашвілі, коментуючи цю заяву у фейсбуці, заявив, що публічна критика прем'єра дала результат.

"Після тримісячних суперечок учора, через два дні після того, як мусив сказати про це, за заявою прем'єр-міністра, уряд нарешті оголосив про зрівняння індикативних показників на різних митницях. Це дозволить суттєво обмежити корупційні потоки. Уже перемога! Не зрозуміло, чому не можна було це зробити раніше, без моїх політичних кроків. Але ще раз було доведено, що публічна політика - це не піар, як хочуть це подати противники реформ, а єдиний метод домогтися в Україні результату. Зараз важливо змінити кадровий склад митниці - і в нас щонайменше з'являться гроші на дороги. Оскільки прем'єр-міністр визнав порочність наявних схем, необхідно покарати всіх, хто крав за цими схемами гроші всі ці місяці", - написав він.

Нагадаємо, 26 серпня Саакашвілі заявив, що після того як було оголошено про плани віддавати на будівництво доріг частину доходів митниці, Київ почав саботувати це рішення - і Одеська митниця позбулася сотень мільйонів гривень. Наприкінці минулого тижня одеський губернатор виступив з різкою критикою Яценюка. Кабмін після цього виконав усі вимоги Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram