ГоловнаПолітика

Нардепи від "Радикальної партії" заблокували президію Ради (оновлено)

"Ляшківців" звинувачують у спробі спровокувати бійку

Народні депутати від "Радикальної партії" вранці 31 серпня заблокували трибуну Верховної Ради, щоб не допустити голосування за зміни до Конституції у частині децентралізації.

Про це повідомив нардеп Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Заблокували трибуну Верховної Ради. Закликаємо депутатів-патріотів приєднуватися. Зупинимо антиконституційний заколот разом", - написав Мосійчук. Згодом він додав, що депутатів, які блокують трибуну, закрили у сесійній залі. "Поки не відомо, з яких причин і за чиїм наказом закрили залу парламенту і нас у ньому", - додав нардеп.

Фото: facebook.com/igor.mosijcuk

Оновлення. Нардеп Ігор Кононенко від БПП у кулуарах парламенту назвав поведінку "радикалів" неприпустимою.

"Триває погоджувальна рада у пана Гройсмана, на ній від нашої фракції присутній пан Луценко. Є механізми провести засідання парламенту, навіть не використовуючи президію. Я думаю, ми цим скористаємося. Не може маленька фракція, навіть якщо це фракція, яка входить до коаліції, диктувати парламенту свою волю. Це неправильно", - підкреслив один із лідерів фракції БПП.

На його думку, "радикали" намагаються спровокувати бійку в Раді, і цього необхідно уникнути.

Нагадаємо, згідно з порядком денним, сьогодні депутати розглянуть проект закону №2217а про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) від 01.07.2015 №1-1/495. Головним доповідачем виступить президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram