ГоловнаЕкономікаДержава

Київ переходить на електронні закупівлі

Влада очікує заощадження 100 млн гривень на рік

Київ переходить на електронні закупівлі

Депутати Київради на засіданні в четвер підтримали проект рішення "Про затвердження положення та експлуатації в Києві пілотного проекту "Система електронних закупівель".

За відповідне рішення проголосували 92 депутати, повідомляється на сайті Київради.

Згідно з документом, під критерії обов'язкового здійснення закупівель комунальними підприємствами та бюджетними організаціями обов'язково підпадають всі закупівлі товарів, послуг до 100 тис. грн і всі закупівлі робіт до 1 млн. грн.

"Ми дуже раді, що Київрада підтримала це рішення. Хочу пояснити, що таке система електронних торгів. Це дійсно унікальний проект, розроблений спільно з громадськістю, міжнародними організаціями та спрямований на переведення "паперових закупівель", які створюють великий бар'єр між бізнесом і ускладнюють бізнес-процеси, в електронний формат. Усі закупівлі розміщуватимуться на веб-сайті, де кожен охочий зможе побачити процес і результати покупки онлайн. По-перше, це забезпечує прозорість процесу, по-друге, знижує бар'єри для участі бізнес-програм. По-третє, це забезпечить закупівлю за нижчими цінами", - цитують у повідомленні на сайті Київради слова заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

У свою чергу, Нефьодов у своєму фейсбуці повідомив, що Київ першим з українських міст повністю переведе свої допорогові закупівлі на Систему електронних державних закупівель ProZorro.

За його даними, Київ уже тестував електронні закупівлі на окремих підприємствах, а тепер використовувати ProZorro будуть всі організації, підпорядковані КМДА. За час пробного використання столичною адміністрацією проведено торгів на 6,5 мільйонів гривень, в середньому економія склала 17%.

"Це дає можливість прогнозувати, що повний перехід на ProZorro дозволить заощадити понад 100 мільйонів гривень на рік!" - написав він.

Докладну статистику торгів КМДА можна дивитися за посиланням.

Нагадаємо, напередодні на електронні закупівлі перейшло Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram