ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки звинуватило Раду у зриві важливої реформи

Депутати втекли у відпустку, не виконавши своєї роботи.

Мінекономіки звинуватило Раду у зриві важливої реформи
Максим Нефедов
Фото: facebook.com/max.nefyodov

Міністерство економіки звинуватило Верховну Раду в зриві важливої реформи державних закупівель.

"Верховна Рада не знайшла часу проголосувати за законопроект 2087а про реформу державних закупівель. Незважаючи на велику підтримку частини депутатів, голови парламентського комітету та громадськості", - обурюється у фейсбуці заступник міністра Максим Нефьодов. На п'ятничному засіданні депутати провели чотири сигнальні голосування за цей проект, зумівши набрати максимум 203 голоси за 226 мінімально необхідних, і так не прийняли його у другому читанні та в цілому.

За словами заступника міністра, через Раду Україна втратила шанс на прискорення реформи. Збільшення прозорості держзакупівель відкладається мінімум на кілька місяців, приєднання України до угоди СОТ про держзакупівлі (WTO GPA) ставиться під загрозу, а приєднання до електронних закупівель, яке мало відбутися до кінця жовтня, не відбудеться вчасно.

Начальник Нефьодова Айварас Абромавічус обійшовся лаконічним твітом: "Був закон. Реформаторський. Були голоси. Вони просто поїхали у відпустку".

Нагадаємо, що в НБУ вважають Раду найслабшим місцем у виконанні програми МВФ. Сам фонд теж недавно закликав парламент не робити дурниць і не ухвалювати необдуманих популістських законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram