ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр АПК і Саакашвілі домовилися про співпрацю

Павленко вирішив віддати ФДМ на продаж п'ять сільгосппідприємств в Одеській області

Міністр АПК і Саакашвілі домовилися про співпрацю

Мінагрополітики та Одеська ОДА спільно працюватимуть над підтримкою невеликих і середніх фермерських господарств, заявив голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі під час спільного брифінгу з міністром Олексієм Павленко і в Одесі 16 липня.

Глава ОДА підкреслив, що недосконале законодавство і посередництво перешкоджає дрібним виробникам сільськогосподарської продукції у виході на внутрішній ринок. "У Бессарабії одне з провідних господарств із виробництва вина мусить щорічно платити хабарі, щоб мати можливість виходити до споживачів. Ми з міністром налаштовані порушувати це питання. Я вдячний Олексію Павленкові за візит в Одеську область, ми налагодили плідну співпрацю, він розуміє, що необхідно робити для аграрного сектору", - сказав Саакашвілі.

Зі свого боку Павленко зазначив, що Одеська область є одним із стратегічних для України регіонів, оскільки область інвестиційно приваблива, має величезний аграрний потенціал з виробництва, переробки та логістики. "Сьогодні в Одеській області відбуваються серйозні позитивні зміни, які здатні вивести область у флагмани економічного розвитку. Я переконаний, що агропромисловий комплекс має всі шанси зіграти визначальну роль у цьому процесі", - сказав Павленко.

Він підкреслив, що одним із найважливіших спільних завдань міністерства та ОДА є роздержавлення неефективних аграрних підприємств зі сфери управління Мінагрополітики. За його даними, перші п'ять ДП Одеської області плануються до передачі до сфери управління регіонального фонду держмайна. Серед них - Одеське племпідприємство, ремонтно-будівельна дільниця "Агрос", облшовк, ДП "Урожай" та "Гвардійське".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram