ГоловнаЕкономікаБізнес

"ВКонтакте" запустив конкурента Instagram

"Російський фейсбук" зробив собі "російський інстаграм".

"ВКонтакте" запустив конкурента Instagram
Слева - Снепстер, справа - Инстаграм
Фото: tjournal.ru

Соціальна мережа "ВКонтакте" запустила фотододаток Snapster, конкурента американського "Інстаграма". Від сьогодні воно доступне для скачування в Play Market для мобільних пристроїв на операційці Android і найближчим часом має з'явитися і в AppStore.

Як зазначає видання TJ, з першого погляду новий додаток дуже схожий на "Інстаграм". Основна відмінність полягає в тому, що Snapster вміє групувати знімки і не вимагає, щоб вони були обов'язково квадратними. При цьому в стрічку Snapster потрапляють фотографії не тільки з програми, а й опубліковані у "ВКонтакте".

У Snapster немає відео, зате можна створювати власні фільтри. Крім того, з програми можна відправляти фотографії, які самознищуються.

"Людину, яка всерйоз захоплена Інстаграмом, Snapster навряд чи змусить переглянути свої погляди. Якщо говорити про обробку фотографій, то інструментарій Snapster як мінімум цікавий. При цьому не можна забувати, що "ВКонтакте" - один з найпопулярніших фотохостингів у Росії, і тільки тому Snapster, глибоко інтегрований в соціальну мережу, майже неминуче стане успішним. У нього з'явиться своя аудиторія, частина з якої, ймовірно, ніколи не користувалася Інстаграмом", - зазначає видання.

Нагадаємо, що "Інстаграм" належить "Фейсбуку", який купив його в 2012 році за мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram