ГоловнаСвіт

​"ВКонтакте" зобов'язали впровадити технологію видалення піратської музики

Суд відмовився стягнути з "ВКонтакте" на вимогу студії звукозапису близько $540 тис.

​"ВКонтакте" зобов'язали впровадити технологію видалення піратської музики
Фото: kontaktis.ru

Арбітражний суд Петербурга і Ленінградської області частково задовольнив позови студій Universal Music і Warner music до соціальної мережі "ВКонтакте".

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на міжнародну федерацію виробників фонограм (IFPI).

Суд зобов'язав соцмережу впровадити технологію фільтрації аудіофайлів, щоб запобігти порушенням авторських прав позивачів. При цьому суд відмовився стягнути з "ВКонтакте" на вимогу студії звукозапису 36 млн рублів (близько $540 тис.).

Часткове задоволення позову означає, що соцмережа мусить видалити всі нелегальні треки, що належать компаніям, і запобігти їхній появі на сервісі в майбутньому.

Universal Music у 2014 році зажадала стягнути з "ВКонтакте" 15,6 млн рублів за розміщення у соцмережі 13 треків Роми Кенги і Наталії Гордієнко. Генеральний директор Universal Music Russia Дмитро Коннов в ефірі "Дождю" називав "ВКонтакте" "головним ворогом музичної індустрії".

Аналогічний позов подала Warner music, зажадавши 20,4 млн рублів за 17 пісень британських співачок Charlie XCX, Lianne La Havas і Rumer.

Студії наполягали, щоби "ВКонтакте" використала "технологію цифрового відбитка", яка розпізнає аудіофайли і дозволяє запобігти повторному завантаженню піратських треків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram