ГоловнаСвіт

Кремлеботи атакували Меркель в Instagram

Образливі коментарі витирають.

Фотографії профілю федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель в Instagram почали активно коментувати російськомовні тролі, зачіпаючи тему українського конфлікту і політики російського президента Володимира Путіна.

За даними на п'ятницю, 5 червня, велику частину образливих повідомлень і діалогів російською мовою, які містять нецензурну лексику, витерли, пише "Дойче Велле".

Сторінка Меркель на сервісі - bundeskanzlerin - за три дні набрала близько 40 тисяч передплатників.

В акаунті поки що опубліковано 46 фотографій, які, згідно з поясненням до профілю, знайомлять "з політичною діяльністю Ангели Меркель через об'єктив офіційних фотографів федерального уряду". Зокрема, в акаунті розміщено фотографії бесіди Ангели Меркель з президентом України Петром Порошенко, її зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом, знімок канцлера з російським президентом Володимиром Путіним і інші фотографії з офіційних заходів.

Нагадаємо, про те, як працює "фабрика тролів", найнятих Кремлем, напередодні написало видання "Нью-Йорк Таймс".

Варто зазначити, що рік тому українці "тролили" сторінку Меркель у Facebook постами Danke, Frau Ribbentrop! ("Спасибі, фрау Ріббентроп!"). Меркель зазнала тролінгу через нібито домовленості з Путіним про розподіл сфер впливу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram