ГоловнаСвіт

Instagram обігнав Twitter за відвідуваністю

Творці сервісу позиціонують його як швидкий, красивий і веселий спосіб ділитися своїм життям з друзями за допомогою картинок.

Instagram обігнав Twitter за відвідуваністю

За даними аналітичної компанії ComScore, у серпні цього року кількість щоденних відвідувачів сервісу обміну фотографіями Instagram перевищила кількість щоденних відвідувань сервісу мікроблогів Twitter.

Останнього місяця літа Instagram щодня відвідувало в середньому 7,3 млн власників смартфонів, а на частку Twitter за той самий період припало лише 6,8 млн відвідувачів. При цьому у Twitter зареєстровано близько 29 млн користувачів, а на Instagram - менш ніж 22 млн.

Ба більше, в середньому користувачі сервісу Instagram проводили на сайті по 257 хвилин на місяць, тоді як користувачі Twitter - менш ніж 170 хвилин.

Соціальний фотосервіс Instagram запустили в січні 2011 року. Сервіс дозволяє обробляти фотознімки, зроблені за допомогою мобільних пристроїв на базі iOS і Android, і ділитися фотографіями з друзями. Також сервіс дозволяє накладати спецефекти на знімки з камери смартфона, наприклад, можна "зістарити" фотографію або приховати недоліки її якості. Instagram не має веб-версії, проте фотографії можна транслювати в соціальні мережі.

Творці сервісу позиціонують його як швидкий, красивий і веселий спосіб ділитися своїм життям з друзями за допомогою картинок. Користувачі Instagram, по суті, є учасниками найбільшої у світі "суто мобільної" соціальної мережі, якщо не враховувати китайські.

Сервіс Instagram на початку квітня придбала компанія Facebook за 1 млрд доларів. Тоді експерти зазначали, що таку значну покупку Марк Цукерберг, власник Facebook, здійснив, щоб Instagram не дістався Google або Twitter, ставши конкурентом Facebook.

Зазначимо, незабаром після операції творців Instagram із Цукербергом адміністрація Twitter закрила фотосервісу доступ до інформації про друзів своїх користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram