ГоловнаСуспільствоВійна

Бірюков: у зоні АТО "блукаючий танк" підірвав фуру з контрабандою

Волонтери почали боротьбу з нелегальними поставками найбільш радикальними заходами

Радник президента Юрій Бірюков заявив, що у зоні АТО з'явився "блукаючий танк", який підриває фури з контрабандою.

У своєму фейсбуці він розповів історію про те, як на початку липня бійці 16-ї бригади затримали фуру, у якій виявили пересувний цех з виготовлення контрафактних сигарет. За його словами, "вирішити" питання з вантажівкою намагалися місцеві силовики з податкової адміністрації і Служби безпеки України, і ними зайнялися люди з Києва.

Однак після цього місцевий суд постановив повернути фуру і майно власнику за відсутністю складу злочину, бо нібито у вантажівці не було цеху з виробництва сигарет, а був металобрухт і макулатура.

"Ну, так, які тут дива. Ось і немає нічого дивного у тому, що сьогодні блукаючий танк сепарів вийшов на дистанцію пострілу, зробив постріл і... Поцілив просто в фуру, разом з усім її вмістом", - написав Бірюков, долучивши фотографії вантажівки, що палає.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Він додав, що власники фур і вантажівок, які хочуть підзаробити на перевезенні контрабанди, мають пам'ятати про цей "танк". "Блукаючі танки не підкупити, блукаючий танк має десь усі ці ваші "криші" і "рішал", блукаючий танк тепер постійно підриватиме всякі ваші машинки", - підкреслив Бірюков.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Нагадаємо, що від початку липня Бірюков та інші волонтери кілька разів зустрічалися з президентом Петром Порошенком з питання боротьби з контрабандою у зоні АТО. Під час однієї з цих зустрічей Порошенко висловив їм свою "стовідсоткову довіру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram