ГоловнаПолітика

Названо найбільш реформаторську фракцію в Раді

Перше місце за реформи віддали "Народному фронту".

Названо найбільш реформаторську фракцію в Раді
Фото: Макс Требухов

Парламентська фракція "Народний фронт" є найбільш реформаторською у Верховній Раді VIII скликання.

Про це свідчать результати аналізу голосувань за 29 найважливіших законопроектів, які містить меморандум між Україною і МВФ. Аналіз провело видання "Українська правда".

Найкращий середній результат показала партія Олега Ляшка - близько 82% голосів. "Безсумнівно, Ляшко такий спритний зі своєю фракцією тому, що вона налічує всього два десятки нардепів", - сказано в матеріалі.

Майже такий самий результат має "Народний фронт" - 80% депутатів голосують "за". "Але враховуючи значно більший розмір фракції - 81 депутат, " фронтовиків "можна назвати найбільш реформаторською фракцією", - наголошено в дослідженні.

У Блоці Петра Порошенка за реформаторські закони голосують 73% депутатів. "Такий низький порівняно з "Народним фронтом" результат, напевно, можна пояснити тим, що "порошенківці" створили найбільшу в Раді фракцію за рахунок мажоритарників, а не більш дисциплінованих "списковиків", як у НФ", - зазначає видання.

Автори наголошують, що Президенту значно важче контролювати власну фракцію, ніж Яценюку. "Він (Арсеній Яценюк, - ред.) знаходить аргументи, чому треба його підтримати з ключовими законопроектами, зокрема узгодженим голосуванням", - сказано в матеріалі. "Вести переговори з мажоритарниками в блоці Порошенка значно важче. Але і виборець не винен, що ті понабирали в парламент різношерсті кадри і тепер не знають, як їх умовити проводити реформи", - йдеться в дослідженні.

Четверте місце має "Самопоміч" - 73%. "Секрет криється в тому, що партія мера Львова Андрія Садового часто має "особливу думку". Здається, найулюбленіша кнопка депутатів від "Самопомочі" в Раді - "утримався", - наголошено в документі.

Підтримка реформаторських законів з боку фракції "Батьківщина" становить лише 60%. "Це, звичайно, набагато більше, ніж в інших некоаліційних фракцій, але враховуючи риторику лідера партії Тимошенко, скоро фракція буде голосувати не краще, ніж "Опозиційний блок", - зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram