ГоловнаПолітика

Москаля призначили губернатором Закарпаття (оновлено)

Указ про призначення, за даними БПП, вже підписано

Москаля призначили губернатором Закарпаття (оновлено)
Фото: Макс Левин

Геннадія Москаля призначили губернатором Закарпатської області у зв'язку з подіями в Мукачевому. Відповідне повідомлення з'явилося на сайті Блоку Петра Порошенка.

"Уже очолив. Головою став пан Москаль. Є указ", - сказав журналістам перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, йдеться в повідомленні.

Раніше інформацію про те, що Москаля призначать губернатором Закарпаття, підтвердило джерело LB.ua в Кабміні.

"Питання вже вирішене", - зазначив співрозмовник.

"Це не його вибір. Йому сказали, що зараз ситуація на Закарпатті складніша, ніж у Луганській області", - додало джерело.

Нагадаємо, що в суботу, 11 липня, у Мукачевому сталася стрілянина за участю бійців "Правого сектору", міліції та охорони нардепа Михайла Ланьо. У результаті загинули 3 людини (двоє з "Правого сектору" і один цивільний), поранено ще чотирьох цивільних, шістьох правоохоронців і чотирьох "правосеків".

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування подій у Мукачевому.

Генеральний прокурор Віктор Шокін розцінив дії ПС як теракт. За його вказівкою слідчий відділ прокуратури Закарпатської області почав розслідування за фактом створення злочинної організації (ст.255 КК) та вчинення терористичного акту, що призвів до загибелі людей ( ч. 3 ст. 258).

Генпрокуратура уже допитала Михайла Ланьо стосовно подій у Мукачевому. Президент Петро Порошенко в свою чергу доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, а також створив Війський кабінет при Раді Нацбезпеки і оборони.

Москаля призначили головою Луганської ОДА у вересні 2014 року.

Як відомо, з 1995-го по жовтень 1997 року Москаль обіймав посаду начальника управління Міністерства внутрішніх справ України у Закарпатській області. А вже з червня 2001 року був призначений головою Закарпатської обласної державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram