ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков звільнив трьох міліціонерів за саботаж роботи патрульних

Оболонські міліціонери відпустили хулігана.

Аваков звільнив трьох міліціонерів за саботаж роботи патрульних
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив двох майорів Оболонського райуправління міліції та начальника Деснянського райуправління Києва за протидію і саботаж роботи патрульної поліції.

"За підсумками перших трьох днів роботи нового патруля - мінус два майори Оболонського райуправління. Звільнення. Звільнено також з посади полковника Куряту, начальника Деснянського райуправління Києва. Начальнику Оболонського райуправління лейтенанту Ніконову оголошую неповну службову відповідність. Створення нової поліції наражається на спротив старої системи. І тих, хто опирається - охочих жити по-старому, - будемо ламати волею до змін, звільнятимемо і віддаватимемо під суд", - написав міністр у фейсбуці.

Приводом для звільнення оболонських міліціонерів став скандал, що виник у зв'язку з тим, що вони відпустили правопорушника, якого доставили патрульні.

Обставини інциденту на сайті МВС викладено так. Близько 22:00 6 липня кілька екіпажів патрульної поліції прибули на Оболонську набережну за викликом і затримали 35-річного киянина.

"Попередньо встановлено, що коли на пляжі відпочивали люди, а у воді купалися діти, до берега підпливли два моторні човни. Громадяни, які відпочивали, зробили зауваження чоловікам і попросили зупинити свої плавальні засоби в іншому місці. В результаті між ними виник конфлікт, який переріс у бійку. Двоє чоловіків отримали тілесні ушкодження. За підозрою у скоєнні протиправних дій 35-річного киянина патрульні доставили в Оболонське РУ ГУМВС України в місті Києві, а двох постраждалих відвезли в лікарню", - сказано в повідомленні.

Співробітники Оболонського райуправління міліції встановили особу правопорушника, отримали від нього пояснення з приводу обставин конфлікту і відпустили.

Однак постраждалих, які приїхали в управління міліції після лікарні, обурило це.

При цьому міліція наполягала, що діяла згідно з Кримінальним процесуальним кодексом. "Утримувати під вартою людину, попередньо підозрювану в хуліганстві, не було законних підстав", - заявили там.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram