ГоловнаСуспільствоВійна

У полоні у бойовиків залишаються 245 українських військових

Звільненим бійцям АТО потрібна психологічна допомога

У полоні у бойовиків залишаються 245 українських військових
Пленные украинские военные с указанного видео в Красном партизане
Фото: стоп-кадр видео

У полоні у бойовиків на Донбасі залишаються 245 українських військових, серед яких є й жінки.

Про це повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко, повідомили в прес-службі "Блоку Петра Порошенка".

При цьому вона зазначила, що за останні два місяці з полону бойовиків звільнені 30 українських військовослужбовців, у тому числі сьогодні повернуто 10 бійців.

"Сьогодні ми маємо перший за останній час великий обмін наших героїв, які були в полоні у бойовиків від 6 до 9 місяців. За 2 місяці роботи мінської підгрупи з гуманітарних питань нам вдалося звільнити вже близько 30 військовослужбовців з полону", - повідомила Геращенко.

Вона також сказала, що звільненим бійцям АТО потрібна психологічна допомога. "Звільнені мають кращий фізичний стан, ніж ті, хто був звільнений минулого тижня. Ті хлопці були у важкому стані, їх відразу направили в лікарню. Тут потрібна психологічна допомога і декільком потрібна допомога професійних лікарів, спеціалізованих, ми не будемо обговорювати діагнозів", - зазначила Геращенко.

Раніше повідомлялося, що Україна готується до проведення великого обміну полоненими з бойовиками, який може відбутися найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram