ГоловнаСуспільствоВійна

З полону бойовиків звільнено 10 військових (додано фото)

Обмін полоненими стався на дорозі між Луганськом і Щастям

У п'ятницю з полону бойовиків звільнили десятьох українських бійців.

Фото: solydarnist.org

Про це йдеться у твіттері президента Петра Порошенка. "Друзі, гарна новина - з полону звільнено 10 наших хлопців! Вже скоро їхні сім'ї зможуть обійняти героїв", - написав він.

У його фейсбуці також вказуються прізвища звільнених: Шанідзе, Бондарук, Семенюк, Швирьов, Пархоменко, Нігматуллін, Різаєва, Харатін, Ткаченко, Старцев. Вони представляють 17-ту танкову бригаду, батальйон "Айдар", 40-ву бригаду і 43-тю бригаду.

Раніше інформаційний ресурс луганських бойовиків повідомив, що військових обміняють на 10 сепаратистів. Обмін анонсувався на дорозі, що сполучає Луганськ і Щастя.

Фото: solydarnist.org

Нагадаємо, наприкінці червня Парламентська асамблея Ради Європи закликала Росію змусити ДНР і ЛНР негайно звільнити всіх мирних громадян, які утримуються на контрольованій ними території, і здійснити обмін заручниками.

Вранці в середу схожий заклик затвердила Парламентська асамблея ОБСЄ. Делегати нагадали Росії, що Мінські угоду передбачають звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб, в тому числі тих, кого викрали з української території та утримують у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram