ГоловнаСуспільствоВійна

У Росії судять контрактників, які втекли від відправки в Україну

Військовим світить до 10 років за дезертирство

У Росії судять контрактників, які втекли від відправки в Україну
Фото: EPA/UPG

У Росії щодо кількох десятків військовослужбовців з в/ч №22179 33-ї окремої мотострілкової бригади (Майкопська розвідувальна бригада) порушено кримінальні справи за дезертирство після того, як вони втекли з полігону в Ростовській області, оскільки злякалися відправки на Україну.

Про це йдеться у розслідуванні "Газеты.ру".

Судячи з офіційної статистики майкопського гарнізонного суду, за першу половину 2015 року за статтею 337 КК РФ ч. 4 («Самовільне залишення частини») засуджено 62 військовослужбовців. При цьому за попередні п'ять років - з 2010 по 2014 рік - було винесено майже вдвічі менше постанов, усього 35.

Причому у всіх військових однакові обставини: в один і той же час з кінця вересня по середину листопада вони покинули полігон "Кадановський" за 80 кілометрів від України, пояснюючи це нелюдськими умовами і нав'язливими пропозиціями служити на території, підконтрольній ЛНР-ДНР, добровольцями.

За словами військових, щодо яких розслідуються кримінальні справи, на полігон до них приїжджали агітатори, які обіцяли за відправку на Донбас по 8 тисяч рублів на день і ветеранський статус.

Тепер щодо солдатів, які залишили розташування частини на ростовському полігоні, порушено кримінальні справи, їм загрожує до десяти років позбавлення волі за самовільне залишення частин і дезертирство.

Нагадаємо, що за останніми оцінками Генштабу, на Донбасі перебуває близько 9 тис. російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram