ГоловнаПолітика

Facebook видалив сторінку "Азова"

Підрозділ Нацгвардії позбувся 50 тисяч передплатників

Facebook видалив сторінку "Азова"
Фото: facebook.com

Соціальна мережа Facebook видалила сторінку полку "Азов" (лінійний підрозділ спеціального призначення, в/ч 3057 Східного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії України).

Про це повідомила прес-служба підрозділу.

"7 липня о 13:30 офіційну сторінку полку "Азов" у Facebook під назвою "Батальйон спеціального призначення "Азов" - нова сторінка" видалила адміністрація соцмережі без попереджень. Ще не відомо, що стало причиною видалення сторінки, яка налічує понад 50 тисяч передплатників. Наразі з'ясовуємо причини блокування і видалення сторінки", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що з весни цього року у Facebook почалися масові блокування українських юзерів і спільнот. 12 травня президент Петро Порошенко з цього приводу навіть звернувся до творця Facebook Марка Цукерберга з проханням відкрити своє представництво в Україні. 14 травня Цукерберг відповів, що розгляне цю пропозицію в майбутньому.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець в середині червня зустрічався з цього ж питання з директором з питань суспільної політики соціальної мережі Facebook у Скандинавії, Центральній і Східній Європі та Росії Томасом Крістенсеном і керівником напряму суспільної політики Facebook у Центральній і Східній Європі Габріеллою Чех. Його запевнили, що моніторинг і аналіз українського сегмента відбувається виключно в операційному офісі в Дубліні на принципах аполітичності і дотримання стандартів соціальної мережі.

Варто зазначити, що Facebook точно так само блокує російських юзерів за слово "хохол".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram