ГоловнаПолітика

Порошенко поставив болгарські реформи в приклад Україні

Президент розповів, як Болгарія скоротила держборг завдяки приватизації

Порошенко поставив болгарські реформи в приклад Україні
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна у проведенні реформ має врахувати досвід Болгарії. Про це він заявив на зустрічі з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим.

"Зарплата у Болгарії у 97-му становила 10 доларів, пенсія у 97-му становила 2 долари. І це були умови, за яких Болгарія приступила до реформ. За 10-11 років Болгарія повністю змінилися. Зарплата з 10 доларів зросла до 500, пенсія з 2 доларів зросла до 250. Болгарія пішла на другу хвилю рішучої приватизації, тому що перша була помилковою, корупційною. Друга хвиля дозволила скоротити співвідношення державного боргу до внутрішнього валового продукту зі 112% до 17%", - заявив президент.

Порошенко додав, що домовився з Плевнелієвим про передачу досвіду цих реформ. Президент Болгарії запевнив, що намагатиметься, щоб Україна не повторила ті помилки, які допустила свого часу його країна.

"Я думаю, що це гарний приклад нашого братнього народу, дружньої нації. Чому це дружня нація? Українці пам'ятають досвід Польщі та Канади, які перші визнали незалежність України. Але я хотів би нагадати, що у 1918 році першою країною, яка визнала незалежність Української Народної Республіки, була Болгарія", - заявив президент України.

Порошенко додав, що за останні 12 років це перший візит президента Болгарії в Україну, але за останній рік він і Плевнелієв зустрічалися вже 10 разів.

Нагадаємо, що незважаючи на реформи, Болгарія залишається найбіднішою країною Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram