ГоловнаПолітика

Рада не знайшла часу, щоб ухвалити закони під кредит МВФ

Україна може не отримати 3 млрд доларів через депутатів.

Рада не знайшла часу, щоб ухвалити закони під кредит МВФ
Фото: Макс Требухов

Цього пленарного тижня Верховна Рада не знайшла часу розглянути три законопроекти, які необхідні, щоб МВФ затвердив виділення Україні чергового траншу.

Як написав у своєму фейсбуці заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов, у четвер цих законопроектів не розглянули у зв'язку з тим, що в порядок позачергово внесли законопроект про реструктуризацію валютних кредитів.

"У п'ятницю Рада також НЕ розглянула цих законопроектів (2029а, 2956 і 2045а). Передумов другого траншу програми МВФ (1.7 млрд дол.) і другої позики політики розвитку Світового банку (500 млн дол. + 300 млн дол. пов'язаних коштів від Японії + 500 млн дол. ще одного інструменту від Світового банку) не виконано", - зазначив Шевальов.

Мова йде про законопроекти з правками до законів у сфері комунальних послуг (№2029а), про зняття мораторію на примусову реалізацію майна боржників "Нафтогазу" (№2956) і про вдосконалення системи гарантування вкладів і виведення неплатоспроможних банків з ринку (№2045а).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram