ГоловнаПолітика

Затримано сина голови Апеляційного суду Києва

Суддя Чернушенко отримував вказівки через SMS від власного сина.

Затримано сина голови Апеляційного суду Києва
Антон Чернушенко
Фото: ord-ua.com

Слідчі Генпрокуратури та співробітники СБУ в четвер затримали Дмитра Чернушенка, сина голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка, який виявився автором SMS, що містили вказівки про ухвалення рішень у судових справах.

"Встановлено, що протягом січня 2013 - червня 2015 року Д. Чернушенко зі свого мобільного телефону посилав SMS судді Апеляційного суду Києва А. Чернушенку з вказівками про прийняття рішення у справах, які перебувають на розгляді у вказаному суді", - йдеться в заяві прес-служби Генпрокуратури.

На підставі цих SMS Антон Чернушенко втручався в автоматизовану систему документообігу суду "АСЕДО Апеляція", призначаючи себе в колегію, яка розглядала ту чи іншу справу, для того щоб ухвалювати свідомо неправочинне рішення.

Син Чернушенка перебуває в СІЗО, протягом 24 годин йому мають оголосити підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, після чого підготують документи для обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, 22 червня Генпрокуратура і СБУ провели обшук в будівлі Апеляційного суду Києва. У кабінеті Чернушенка виявили 6,5 тис. доларів готівкою, талони на 14,5 тонн бензину, ключі від п'яти іномарок, зареєстрованих на близьких родичів Чернушенка, а також генератор шуму. Чернушенко заявив, що 25 тис. грн він мав при собі, бо збирався сходити в магазин по продукти, 6,5 тис. доларів йому потрібні були на послуги стоматологів, а талони на бензин йому подарував друг.

24 червня Генпрокуратура повідомила Чернушенка про підозру в незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду і винесенні свідомо неправочинних судових рішень. Судді загрожує до 8 років в'язниці. Чернушенка позбавили суддівського імунітету за рішенням Верховної Ради, але поки що не затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram