ГоловнаПолітика

БПП і НФ проголосують за відставку міністра екології Шевченка

Долю одного з членів уряду вирішено

БПП і НФ проголосують за відставку міністра екології Шевченка
Фото: www.dyvys.in

Парламентські фракції "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" підтримають відставку міністра екології Ігоря Шевченка. Про це на засіданні Верховної Ради сказали лідер БПП Юрій Луценко і заступник голови НФ Андрій Тетерук, пише "Укрінформ".

"Сьогодні вже говорили про необхідність відставки міністра природного середовища через неетичну поведінку. І наша фракція з цим згодна, хоча наполягає при цьому відразу на призначенні нового міністра, щоб серйозне відомство не залишилося без голови", - сказав Луценко.

Під час свого виступу Тетерук заявив, що фракція "Народного фронту" також підтримає відставку Шевченка.

Нагадаємо, Кабмін на своєму засіданні 24 червня ухвалив рішення внести до парламенту подання щодо звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави. На засіданні члени уряду запропонували Шевченкові добровільно піти у відставку, проте той відмовився.

Серед зазначених правопорушень згадуються і скандальні польоти Шевченка у чартерному літаку 6 червня 2015 року. У свою чергу Шевченко звинуватив прем'єра Яценюка в тому, що той "далі грубо порушує Конституцію, закони України та регламент діяльності Кабінету Міністрів".

Ігоря Шевченка призначили міністром екології та природних ресурсів України постановою Верховної Ради від 2 грудня 2014 року "Про формування складу Кабінету Міністрів України" за квотою депутатської фракції політичної партії "Батьківщина" у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram