ГоловнаПолітика

Білецький розкритикував Порошенка і Коломойського

Командир полку "Азов" не задоволений політикою Заходу щодо України.

Народний депутат і неофіційний лідер полку "Азов" Андрій Білецький розкритикував президента України Петра Порошенка й олігарха Ігоря Коломойського, а також політику Заходу щодо України.

Свою критику він озвучив у Харкові. Відео промови оприлюднив місцевий портал

057.ua.

"Захід дає зараз нам якусь формально військову допомогу, допомогу у вигляді подачок від МВФ і інші речі, допомогу у вигляді кредитів на так звані реформи. Усе це робиться аж ніяк не з благих мотивів. Головною вимогою Заходу є капітулянтська позиція уряду й усієї країни - вони вимагають неухильного дотримання Мінських домовленостей", - сказав Білецький.

Він назвав нинішню владу владою "комерсантів, які прийшли на найвигідніший бізнес у своєму житті".

"Тільки  Коломойський зараз (опальний олігарх, а в нас є ще й неопальні, які заробляють значно більше) на "лівому" ввезенні бензину - як стверджує Комітет боротьби з корупцією - заробляє тільки непроплатою податків до держбюджету 900 млн доларів на рік. Це лише один з його бізнесів, а в нього їх десятки, і він не єдиний олігарх у країні, і його влада не така сильна, як у багатьох інших", - заявив Білецький.

Білецький також заявив, що "руйнується банківська система, люди не отримують вкладів, але банк президента за рік його каденції збільшив свої активи в 14 разів".

Втім, слова Білецького не підтверджує банківська статистика, оприлюднена на сайті НБУ. Належний Порошенкові Міжнародний інвестиційний банк з 1 квітня 2014 року по 1 квітня 2015 року збільшив активи у 2,32 разу (з 2,023 млрд гривень до 4698 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram