ГоловнаПолітика

ЄС і Китай виступають за цілісність України

Про це заявили Дональд Туск і Лі Кецян

ЄС і Китай виступають за цілісність України
Фото: EPA/UPG

Євросоюз і Китай підтримують територіальну цілісність і суверенітет України.

Про це заявив Президент Європейської ради Дональд Туск за результатами 17-го саміту ЄС-Китай у понеділок у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Ми зосередили увагу на наших сусідах, особливо на Україні. Це важливо ще раз підтвердити, що конфлікт у східній частині України може бути вирішений лише мирними засобами, через повне дотримання міжнародного права, особливо суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України", - сказав Туск.

Він зазначив, що і Китай, і Європейський Союз зацікавлені в стабільній і процвітаючій Україні.

У свою чергу прем'єр Держради КНР Лі Кецян нагадав, що Китай і Європа були учасниками розвитку міжнародного устрою після закінчення Другої світової війни.

"Ми повинні твердо підтримувати принципи Статуту ООН і забезпечувати мир і стабільність у світі", - підкреслив глава уряду КНР.

Нагадаємо, раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер спростував інформацію ЗМІ, ніби Єврокомісія давала спецрекомендаціі про те, що Україна має надати спецстатус деяким районам у Донецькій і Луганській областях, навіть за умови, що не буде відновлено контроль Києва над цими територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram