ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

СК РФ порушив справу проти опозиціонера Пономарьова

Депутат - єдиний, хто не голосував за анексію Криму

СК РФ порушив справу проти опозиціонера Пономарьова
Илья Пономарев

Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін порушив щодо депутата Держдуми Іллі Пономарьова кримінальну справу про посібництво у розтраті коштів фонду "Сколково".

"Головою СКР щодо Пономарьова порушено кримінальну справу за частиною 5 статті 33 та частини 4 статті 160 КК РФ (посібництво у розтраті). Згідно з чинним законодавством, на порушення кримінальної справи отримано згоду Держдуми", - повідомляється на сайті СК РФ.

Кримінальну справу пов'язано з розкраданнями Фонду розвитку Центру розробки та комерціалізації нових технологій (фонд "Сколково"). У чому саме звинувачують Пономарьова, можна ознайомитися на сайті СК РФ.

"У зв'язку з тим, що Пономарьов перебуває за межами Російської Федерації слідство планує ініціювати його міжнародний розшук з подальшою екстрадицією для того, щоб він постав перед російським правосуддям. Поряд з цим слідство вживе заходів для відшкодування збитку від цього злочину", - додали у відомстві.

Нагадаємо, минулого року Пономарьов виїхав з Росії і останнім часом перебував у США. За твердженням самого Пономарьова, йому заборонено перетинати російський кордон, поки він не виплатить борг за цивільним позовом фонду "Сколково". Депутат планував закрити заборгованість у травні.

Пономарьов - єдиний депутат Держдуми, який голосував проти ратифікації Угоди про прийняття Криму до складу РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram