ГоловнаПолітика

З 19 травня в Раді запустять кампанію "Стоп прогульник", - Гройсман

Інформацію про депутатів-прогульників опублікують на сайті Ради

З 19 травня в Раді запустять кампанію "Стоп прогульник", - Гройсман
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав журналістів і громадськість розпочати кампанію "Стоп прогульник", призначену для контролю за відвідуванням народними депутатами пленарних засідань парламенту.

Про це він заявив про час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, повідомляє РБК-Україна.

Гройсман пообіцяв доносити всю інформацію про роботу нардепів суспільству.

"Від завтра на сайті Верховної Ради публікуватимуть інформацію про голосування депутатів, і ми зробимо рубрику "ТОП", щоб країна знала, хто як голосує, щоб знала прогульників", - заявив Гройсман.

"Ми будемо всю інформацію доносити до суспільства, щоб кожен відповідав за свої дії. Обраний до парламенту - потрібно працювати в комітетах, потрібно працювати в парламенті, треба голосувати, потрібно напрацьовувати рішення і робити це постійно", - додав він.

При цьому Гройсман закликав журналістів і громадськість розпочати кампанію "Стоп прогульник"."Так, як ми робили це з "кнопкодавами". Нині це явище мінімізовано. Тому закликаю спільно, аналізуймо інформацію, яка буде на сайті Ради, і реалізуймо кампанію "Стоп прогульник", - сказав голова парламенту.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявляв, що вважає відкритість найкращими ліками від "кнопкодавства", і запропонував розробити кодекс поведінки народного депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram