ГоловнаПолітика

Гройсман розповів, як позбутися "кнопкодавства" в Раді

Спікер запропонував розробити кодекс народного депутата.

Гройсман розповів, як позбутися "кнопкодавства" в Раді
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає відкритість найкращими ліками від "кнопкодавства". Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій 100 дням роботи нового парламенту, повідомляє РБК-Україна.

"Ми фіксували факти "кнопкодавства". Зокрема й завдяки пресі. І кілька разів я виносив на переголосування питання, які розглядалися. Я вважаю, що в цьому питанні найкращі ліки - це відкритість", - заявив Гройсман.

На його думку, необхідно розробити кодекс поведінки народного депутата. Це унеможливить неперсональное голосування, а також непарламентські приклади поведінки в Раді, впевнений Гройсман.

Нагадаємо,

система голосування "Рада-3", яка передбачає голосування за допомогою сенсорної кнопки, була встановлена ще 2008 року, але її так і не ввели в експлуатацію.

У липні 2014 року

вчені НАН розробили нову систему голосування під назвою "Рада-4". Система виглядає як електронний планшет із сенсорним екраном, колонкою із сенсорною кнопкою ліворуч, місцем для реєстраційної картки та кнопками для голосування. Запустити систему планували в грудні 2014 - січні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram