ГоловнаПолітика

Турчинов анонсував нові робочі місця для депутатів

Спікер незадоволений ставленням нардепів до роботи

Турчинов анонсував нові робочі місця для депутатів
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що для нардепів розробили нові робочі місця, які не дозволять голосувати за інших нардепів.

"Розроблено нове робоче місце народного депутата. Не можна буде проголосувати за іншого, не можна використовувати картку іншого нардепа", - сказав він під час засідання парламенту, пише РБК-Україна. При цьому він зазначив, що з таким ставленням до роботи, як є зараз, нове місце нічого не дасть.

"Шановні колеги, я дивлюся на сесійний зал і бачу, що цей проект недопрацювали, бо я ще бачу, що нам треба в нових робочих місцях фіксувати позицію народних депутата: його або прив'язувати, або приклеювати до робочого місця, щоб хоча б до перерви нардеп не бігав по залу, а працював у Раді", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, в липні Турчинов ознайомився з новою системою голосування "Рада-4", розробленою вченими НАНУ.

Система буде виглядати як електронний планшет із сенсорним екраном, колонкою із сенсорною кнопкою ліворуч, місцем для реєстраційної картки та кнопками для голосування ("за", "утримався", "проти") праворуч.

За допомогою сенсорної кнопки проходитиме електронна реєстрація депутатів (замість реєстрації шляхом проставлення особистого підпису). У системі також передбачено можливість персонального голосування за допомогою фіксації відбитку пальця.

Голосування буде проходити шляхом одночасного натискання сенсорної кнопки, розміщеної ліворуч, і однієї з кнопок, розміщених праворуч. Так мають намір побороти "кнопкодавство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram