ГоловнаПолітика

Порошенко призначить головою АКБ Сірого або Ситника

Президент визначиться до кінця тижня.

Порошенко призначить головою АКБ Сірого або Ситника
Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко не ініціюватиме нового відбору на посаду директора Національного антикорупційного бюро і призначить на цю посаду або Артема Ситника, або Миколу Сірого.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Порошенко у вівторок провів зустріч із Ситником і Сірим, на якій дав зрозуміти, що волів би іншу кандидатуру на посаду директора АКБ.

"Я не втручався в роботу Конкурсної комісії й був за те, щоб серед претендентів були й іноземні фахівці. Моя позиція була проти обмеження на вік кандидатів і обмеження, що стосується наявності 10-річного стажу юридичної практики. Але я приймаю той вибір комісії, який зроблено, і в найкоротші терміни прийму рішення і визначуся щодо директора Національного антикорупційного бюро України", - сказав Порошенко.

Згідно з положенням про Національне антикорупційне бюро України, Президент повинен призначити директора бюро до 17 квітня.

Нагадаємо, конкурсна комісія з відбору кандидатів на своєму засіданні 7 квітня затвердила дві кандидатури на посаду директора АКБ. Найбільше голосів набрали адвокати Артем Ситник і Микола Сірий.

Усього на посаду голови Антикорупційного бюро претендували 176 осіб, у тому числі колишній федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США, американець українського походження Богдан Вітвіцький. Вітвіцького відсіяли, бо йому ж 67 років, а граничний вік для чиновника - 65 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram