ГоловнаПолітика

НФ назвав "Свободу", Тимошенко і Капліна п'ятою колоною Кремля

Партія Яценюка заступилася за свого лідера

Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко назвав партії "Свобода", "Батьківщина" й особисто Юлію Тимошенко, а також "окремих фриків" на кшталт Сергія Капліна із БПП п'ятою колоною Кремля.

Про це він заявив із трибуни парламенту в оточенні колег із фракції, коментуючи спроби цих політсил використовувати корупційний скандал навколо екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка для відсторонення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

"У 1936 році на Мадрид наступали чотирма колонами фашистські війська генерала Франко. Але генерал Франко сказав в інтерв'ю одному журналістові: "Я візьму Мадрид не чотирма колонами, я візьму Мадрид п'ятьма, тому що п'ята колона перебуває там усередині". До мене підходять журналісти і запитують: буде наступ Путіна у квітні чи травні. Я їм кажу: "Ні, його не буде". Він не потрібен, Путін зрозумів, що український народ силою взяти не можна. Тоді він вирішив взяти його хитрістю і взяти його розбратом", - заявив Геращенко.

На його думку, Путін зараз робить те саме, що робило НКВС у 30-х роках минулого століття, коли ОУН розділили на дві гілки. "Дискусії, які порушено партією "Свобода", блоком Юлії Тимошенко і Юлією Володимирівною особисто, окремими фриками з Блоку Порошенка на ім'я Каплін, - гірше від рівня одеського Привозу", - сказав нардеп.

Геращенко заявив, що нинішній корупційний скандал навколо заяв Гордієнка - це "цинічна кампанія, розпочата за замовленням Путіна Юлією Володимирівною Тимошенко і партією "Свобода", яка збанкрутувала на цих виборах".

Геращенко запропонував "Свободі", Тимошенко і Капліну не ховатися, а об'єднатися з "тіньовим урядом" Опозиційного блоку.

Нагадаємо, у вівторок ранкове засідання розпочалося з блокування трибуни. Група позафракційних депутатів вимагала створення комісії для розслідування звинувачень Кабміну в корупції з боку екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка.

Трибуну розблокували після того, як спікер повідомив, що створення комісії розглянуть у середу на своїх засіданнях комітети боротьби з корупцією і законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Результати слухань винесуть у зал у четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram