ГоловнаПолітика

Симоненко розповів, що його допитували як свідка

Компартія поскаржиться в прокуратуру на "розголошення таємниці слідства співробітниками СБУ"

Симоненко розповів, що його допитували як свідка
Фото: Макс Левин

Лідер Компартії України Петро Симоненко заявляє, що перебував на допиті в СБУ як свідок і ніяких претензій йому не висували.

Про це він заявив по завершенню свого майже 11-годинного допиту в Головному слідчому управлінні СБУ в Києві, передає УНІАН.

"Ніяких претензій до мене як лідера партії і до самої партії з тих питань, які викликали жвавий інтерес засобів масової інформації, нема. Я як був свідком, так свідком і залишився", - зазначив Симоненко.

Відповідаючи на запитання, чому ж так довго тривав допит, лідер комуністів пояснив, що це пов'язано з певними технічними моментами, зокрема щодо організації відеозапису допиту.

"Тому в цій ситуації, якщо у когось буде бажання щось спотворити, то ми домоглися того, щоб відеозапис проводився, тому й затрималася вся ця процедура", - пояснив Симоненко.

Щодо звинувачень у причетності до порушення територіальної цілісності та безпеки України він підкреслив, що не почув жодного факту, за яким йому це інкримінується. "Жодного факту я не почув", - підкреслив Симоненко.

Також він повідомив, що завтра Компартія підготує і подасть до органів прокуратури заяву для порушення кримінального провадження за фактом, на його думку, "фальсифікації і грубого порушення закону і розголошення таємниці слідства співробітниками СБУ".

Крім того, переконаний Симоненко, "дії співробітників СБУ формували недовіру до комуністів".

Нагадаємо, СБУ перевіряє обставини перебування Петра Симоненка на пленумі ЦК Компартії РФ, а також його коментарі із закликом до злочинів проти основ національної безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram