ГоловнаПолітика

Українські лікарі оглянули Савченко (додано відео)

Медики з Києва визнали стан Савченко задовільним.

Українські лікарі оглянули депутата Верховної Ради Надію Савченко, яку утримують під вартою в Москві.

"Ми були в СІЗО, де утримують Надію, 5 годин. На момент огляду її стан був задовільним", - розповіла про відвідини головний позаштатний спеціаліст-гастроентеролог МОЗ України Наталія Харченко. Її слова подає прес-служба "Батьківщини", членом якої є Савченко.

Харченко додала, що українські медики надали свої рекомендації для виведення заарештованої Савченко з голодування. "Весь час виходу з голодування - а це стільки само, скільки тривало саме голодування - Надія повинна перебувати в лікарні під пильним наглядом медиків", - додала лікар.

У медкомісію також увійшли завідувач кафедрою неврології Національного медичного університету імені Богомольця Лариса Соколова і заступник головного лікаря "Феофанії", анестезіолог-реаніматолог Андрій Строкань.

Нагадаємо, що Надія Савченко почала голодування 15 грудня 2014 року на знак протесту проти незаконного утримання під арештом в Росії. 5 березня 2015 у зв'язку з погіршенням стану здоров'я вона почала поступовий вихід з голодування.

Однак через кілька днів після цього вона звинуватила російських лікарів у тому, що вони неправильно виводять її з голодування, і зажадала українських медиків. Якби до понеділка до неї не пустили делегацію українських лікарів, Савченко відновила б голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram