ГоловнаПолітика

Рада збільшила допомогу малозабезпеченим сім'ям з дітьми до 500 грн

Максимальний розмір соцдопомоги на кожну дитину не може бути більшим за прожитковий мінімум для сім'ї

Верховна Рада збільшила щомісячну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям з дітьми на 250-500 гривень залежно від їхнього віку.

За прийняття законопроекту №2263 проголосували 260 депутатів при мінімально необхідних 226.

Рада збільшила розмір щомісячної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям з дітьми у віці до 13 років на 250 гривень, а з дітьми від 13 до 18 років - на 500 гривень.

Водночас максимальний розмір соцдопомоги з урахуванням збільшення її розміру на кожну дитину, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, не може бути більшим за прожитковий мінімум для сім'ї.

У пояснювальній записці зазначається, що додаткова потреба в бюджетних коштах в 2015-2016 роках становитиме близько 2 млрд гривень, з них 267 млн гривень підуть на доплату на дітей до 3 років і 1,7 млрд - на дітей від 3 до 18 років.

Очікується, що прийняття законопроекту дозволить поліпшити соціальний захист малозабезпечених сімей з дітьми та забезпечить належну державну підтримку таких сімей.

Нагадаємо, 28 лютого Кабмін ухвалив рішення встановити додаткову щомісячну допомогу малозабезпеченим сім'ям з дітьми до 3-х років у розмірі 250 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram