ГоловнаПолітика

"Стіну" на кордоні з РФ обладнають засобами автономного ураження

Проектну вартість "Європейського валу" вдалося знизити вдвічі

"Стіну" на кордоні з РФ обладнають засобами автономного ураження
Фото: nfront.org.ua

Проект "Стіна" для облаштування кордону з Росією передбачає встановлення засобів автономного ураження.

Про це на засіданні уряду сказав голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко.

Він повідомив, що загальна протяжність зони, на якій заплановано зводити загороджувальні споруди, становить 3004,6 км. Сюди входять кордон із РФ по суші та морю, лінія розмежування в зоні АТО, а також адмінкордон із Кримом.

З 235 млн гривень, виділених на проект "Стіна" торік, освоєно 174 млн. За ці кошти вирито 144 км протитанкових ровів завширшки 4 на 2 метри, створено майже 90 км інженерних загороджень. Уздовж лінії розмежування з терористами організовано 37 блокпостів, 200 бліндажів та інших укриттів, 60 км траншей, а також створено систему візуального спостереження.

За словами Назаренка, передбачається, що в майбутньому кордон обладнають засобами автономного ураження. Прем'єр Арсеній Яценюк зі свого боку акцентував, що засоби ураження на кордоні повинні бути обов'язково.

Голова Держприкордонслужби повідомив, що первісну вартість реалізації проекту "Стіна" (8,4 млрд гривень) вдалося знизити "мінімум удвічі". Прем'єр висловив задоволення цим.

Також Яценюк порадив супротивникам "Європейського валу" (так прем'єр воліє називати проект "Стіна") виїжджати з країни.

"Хто виступає проти будівництва державного кордону та лінії безпеки, тим ми дамо можливість отримати квиток в один бік, по той бік кордону. Це стосується і проросійських політичних сил, які підняли голову у стінах парламенту, і проросійських антиукраїнських сил, які намагаються влаштувати хаос у країні ", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, частина з 235 млн гривень, виділених на облаштування кордону з РФ 2014 року, надійшли Україні від Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram