ГоловнаПолітика

Порошенко призначив Саакашвілі головою Міжнародної ради реформ

Для роботи на новій посаді Саакашвілі не потрібне українське громадянство, зазначили в прес-службі Президента

Порошенко призначив Саакашвілі головою Міжнародної ради реформ
Фото: cp.ge

Президент України Петро Порошенко створив Дорадчу міжнародну раду реформ і призначив її головою екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Глави держави.

"Ми досить довго думали, як краще використати знання, досвід та унікальні ноу-хау Міхеїла Саакашвілі. В Грузії він зміг реформувати фактично усі сфери економічного, політичного та суспільного життя. Той шлях, який ми лише розпочали минулого року з Революції Гідності, наші сусіди проторували та перевірили. І вони готові ділитися з нами своїм досвідом. Донедавна Міхеїл був, по суті, позаштатним консультантом України з питань реформ. І сьогодні, нарешті, він отримає офіційний статус", - сказав Порошенко.

Як повідомляється, Дорадча міжнародна рада реформ - консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення та упровадження в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду. Рада залучатиме іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищуватиме рівень міжнародної підтримки України.

"Міхеїл стане представником України за кордоном та, одночасно, представником міжнародної спільноти в Україні. Ми впевнені, що саме він зможе налагодити двосторонню комунікацію між Україною та світом з питань реформ - залучити найкращий іноземний досвід та гідно представляти нашу роботу за кордоном", - зазначив Президент України.

Зі свого боку Михеїл Саакашвілі подякував за довіру і зазначив, що на Україну зараз дивиться весь континент, і багато чого в світі буде залежати від українських реформ.

Положення та склад ради буде визначати її голова. Міжнародна дорадча рада реформ працюватиме в тісній зв'язці з Національною радою реформ, а її голова стане членом Нацради.

Для роботи на новій посаді Саакашвілі не потрібне українське громадянство, він залишиться громадянином Грузії, наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Порошенко також призначив Саакашвілі своїм позаштатним радником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram