ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії провели обшуки у спонсора бойовиків Малофєєва (оновлено)

МВС відновило слідчі дії у справі про шахрайство на $225 млн.

У Росії провели обшуки у спонсора бойовиків Малофєєва (оновлено)
Фото: www.vedomosti.ru

Російська поліція провела обшуки у спонсора бойовиків, засновника фонду Marshall Capital Костянтина Малофєєва та його бізнес-партнера Дмитра Скуратова у справі про розкрадання у ВТБ кредиту на суму понад $225 млн.

Про це пише "Коммерсант".

Про нові слідчі дії у цій справі стало відомо з рішення апеляційної інстанції Мосміськсуду, в яку звернулися Костянтин Малофєєв і Скуратов. Спочатку вони скаржилися на обшуки і вилучення у Тверський райсуд, але той визнав дії слідчого законними. Потім звернулися в Мосміськсуд, але той минулої середи залишив рішення суду першої інстанції чинним.

Справа про 225 млн доларів тягнеться з 2007 року. Тоді ВТБ видав кредит ТОВ "Руссагропром" на придбання молочних заводів у компанії Nutritek International Corp. (входить до групи "Нутрітек"), раніше контролювалася Малофєєвим через Marshall Capital. Але в підсумку ні кредит, ні відсотки з нього не були погашені, підприємства не купили, акції, отримані банком як застава, виявилися малоліквідними.

Коли у 2011 році "Руссагропром" оголосив дефолт, банк звернувся до правоохоронних органів. Було порушено кримінальну справу за ч.4 ст.159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою). Малофєєв, Скуратов і їхній партнер Олександр Провоторов опинилися у ранзі свідків.

У 2012-2013 роках слідчі провели кілька обшуків в офісах і будинках Малофєєва і Скуратова, але потім слідчі дії заморозили і до кінця минулого року фактично не вели.

Оновлено: У прес-службі Костянтина Малофєєва спростували інформацію про проведені обшуки в офісах і будинках бізнесмена і його ділового партнера Дмитра Скуратова. Про це йдеться в офіційному прес-релізі, копія якого надійшла в розпорядження "Дождя".

"Прес-служба Костянтина Малофєєва офіційно спростовує поширену у низці російських ЗМІ інформацію про обшуки, які провели в будинках і офісах бізнесмена та його ділового партнера Дмитра Скуратова. Ці відомості не відповідають дійсності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні щодо Малофєєва порушено справу за підозрою в організації військової допомоги бойовикам на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram